Numbero Uno

Första provet den här veckan blir datakunskap om ca en timme... Och imorgon smäller det stora business provet business som förövrigt betyder any and all profit seeking activites that operate for profit att provides goods  and service to the community. Första A+ nu då och nästa imorgon är det som är planen :) Det har varit 25 grader här dom senaste dagarna, men idag så regnar det lite, men nu mot skolan för test numbero uno...

För ett år sen

Bara kom och tänka på att vi människor sällan vet vart vi är på väg någonstans... Jag satt och tänkte tillbaka på vad jag gjorde för ett år sen och jag hade absolut inte kunna föreställa mig att jag skulle befinna New York ett år senare...

Oavsett om vi planerar för vad vi kommer att göra om ett år så tror jag det inte är säkert att vi kommer att göra det som vi planerade ett år senare och saker man planerar fem år fram över anser jag att det är ännu mindre troligt att man kommer att göra. Varför? Mycket anser jag har att göra med tillfälligheter. Många människor tror att det är dom stora besluten som förändrar livet, men det är dom små grejerna som leder till dom stora. Dom där små ideerna som växer sig stora och får oss att ta beslut sen som får oss att hamna på ställen vi aldrig skulle kunna tro att vi skulle hamna på. Om tio år kommer jag säkert se tillbaka på allt och le hur alla dessa små saker fick mitt liv att bli som det blev. Men tills dess ska jag njuta av livet och se till och göra något av varje dag.

Så vart var jag för ett år sen då. Jag hade just kommit hem från jobbet hälsat på Henkan och Viktor. För att sedan sätta mig brevid dom i soffan medan Viktor lyssnade på hans new thing "No one sleeps when I'm awake"... Nu ska jag ha lägenhetsvisning så dags för awesome housing och ha ytterligare en visning ;)
Jag och Henkan för ca ett år sen i våran första lägenheten....

Forest gump


Så var helgen över och ytterligare en dag närmare till min första midterm... Imorgon blir det plugg, plugg och sen kanske lite plugg på det ;) Börjat få in själva principen och på torsdag då smäller det.

Men i fredags då var humöret på topp Robert Smith stämma i Friday I'm in love klingade i öronen och jag förberedde mig för en sjukt bra helg. Först ut på schemat var att besöka cross country laget. Tränaren bad mig gå all in och ge allt för att se vad jag går för. Just då som man insåg att jag inte hade sprungit på 4 veckor och gå i trappor skapar ingen super kondis direkt... In med iphone lurarna i öronen och letar upp Airbourne med Runnin Wild
http://www.youtube.com/watch?v=2T6e_mk0O24
Flög iväg och sprang som en galning och det var långt ifrån min bästa tid när jag kom i mål, men tillräckligt bra för och springa in på bästa tiden här borta... Tränaren tyckte att jag hade mycket talang och att det var synd att han inte hade fått tag i mig tidigare... Men nästa säsong om jag lägger upp en bra strategi under försäsongen så kommer jag att ha en bra chans till bra placeringar då säsongen drar ihop....

Död, hungrig så kom jag hem och började tagga inför kvällen. På med ramlar och börja duscha o fräscha inför kvällen. På med ramlar och in  köket och börja laga mat... Mot Brys b-day party och tog med mig en bra present ett CSI fingerprint kit for children.

"Och jag ramlade in på nåt diskotek
Och sen ramla jag ut, såvitt jag vet"

Kvällen innehöll: dance battle, tal, tårta, taxiresa som gick helt fel, massa roliga barer och bekanta ansikten och massa nya ansikten... En sjukt bra kväll helt enkelt :) Börjar gilla stan allt mer och mer.... ( Om det nu var möjligt xD) Men New York överaskar en alltid på det ena eller det andra sättet....
Money money money (Strike a pose)

Tgi Friday

Var på TGIF igår och käkade med torsdagsklubben. Sjukt god mat, men typ som att gå ut och äta hemma, men sjukt värt och unna sig något extra ibland. Mästerkocken slog även till i onsdags och lagade thaiwok och jag fick hjälp av min assistent "Maga" som för övrigt facerapde (facebook) när hon fick långa min dator. TACK för den bara så du vet hämnden är ljuv ;)

Idag så ska jag träna för första gången med cross country running laget så dags och sätta på sig löpskorna om några timmar och dra ut och springa..... Har mitt första riktigt stora prov nästa vecka som är på en tredje del av betyg i Business så har börjat plugga temer som the private enterprise system = Capitalism = In The Private Enterprise, system companies are privately owned and operated for profit. The  system rewards firms for their ability to perceive and serve the needs and demands of consumers etc etc... Så hjärnan är full med Business termer och mer ska in för nästa torsdags så smäller det....

Jag fick även besök av halva Italien häromdagen då hyresvärden och några till tittade förbi och förklarade hur man skulle källsortera i New York... Funderar på att flytta till Italien och lära ut vett och etikett... Hur beter man sig då vettigt om man är från Italien? Steg nr 1 pratade högt nästan som om du skulle skrika. Steg 2 prata i munnen på alla andra och avbryt andra. Steg 3 Prata gärna lite italenska i mellan åt och försökt låtsas som att du inte kan prata något annat än Italenska... Steg 4 Drick 5 redbull innan du går igenom alla dessa steg och försäkerhets skull drink en espresso.

Ikväll så ska jag på 19 års fest och det blir australien style :) Jag har en känsla..............
http://www.youtube.com/watch?v=wa2nLEhUcZ0

Mästerdektektiven Kalle Blomkvist

Mästerdektektiven Kalle Blomkvist, Robin och Dogge var ute i lördags o försökte lösa det mystiska fallet mannen utan minnen.
Kalle Blomkvist och hans två sidekicks gav sig ut på Manhattan. Mörkret hade lagt sig över Stan, det blåste halvt storm, men att mörkret hade lagt sig över stan spelade ingen roll då hela stan var upplyst av reklam skyltar och lyckstolpar. Första stoppet Hotel Empire. På Empire Hotel resonera dom kring vad som hade hänt den där torsdagkvällen då mannen utan minne hade blivit av både med sina värdesaker och sin plånbok. De började utreda händelsen och försökte gå igenom händelse förloppet. Med utsikten över halva staden längst uppe på Empire Hotel tog de ett beslut. De skulle försöka återskapa torsdagskvällen och bege sig till den platsen som man sist hade hört att mannen utan minnen hade skådats på.

Ca 20 minuter framme på platsen började de söka igenom området för att finna några ledtrådar och bevis på var mannen utan minne hade tagit vägen. Området var som Manhattan i ett nötskal, höga byggnader, lite små delis som säljer mackor o matvaror, irländska pubar och massa restauranger. Det fanns ändå något som gick att lägga märke till som man inte såg överallt på Manhattan en väldigt stor parkering full av bilar. Ett tydligen tecken på att man befinner sig långt väster ut på Manhattan. Det var nu dags att försöka finna vittnen som hade iakttagit mannen utan minne....

Hur det gick i fallet är en helt annan historia... Men vi besökte ialla fall två ställen som tydligen är med i Gossip Girl innan kvällen var slut. Först the Empire Hotel som någon köper i serien och New York Palace som någon i serien bor på under första säsongen. Det blev en relativt lugn Lördag, men besök på många nya ställen..

Igår så vart the bio med grabbarna och det vart Ben Afflecks (debut som reggisör?) The Town. Hade ingen förväntningar på filmen alls vilket gjorde att den vart sjukt bra..  Skickade även in essän igår igen så nu hoppas jag på det bästa... Nu blir det plugg och leka mästerkock innan det blir in till the city.

Första dagen i skolan
När jag gick på min tre timmars långa tur från Midtown till Battery Park
På min födelsedag :)

Var e min Wingman?

http://www.youtube.com/watch?v=co5Ip2vcPsg (A dynamic duo is better then being a big numbero uno)

Fotosession

Central park solen lyser och höstbrisen svishar förbi mellan träden. Hösten är här, men vädret är nice typ 17 grader och det är LÖRDAG. Robin och jag har varit i Central Park och tagit lite shysta bilder.  System Kamera+höst+central park= schysta bilder. Tänker lägga upp dom så fort Robin har skickat dom.
Jag är även nästan helt klar med min essä ska bara fixa in lite reffs från Rawls så kan jag skicka in uppsatsen (håll tummarna).  Så imorgon så åker den in, men nu är det lördag kväll. Dags att gå ut och ha kul Let the game begin and VEST UP !


Nyare, Fräschare och Stiligare

Nyare, fräschare och mer stil så skulle man kunna beskriva bloggens utseende just nu. Fixade en extrem makeover på bloggen igår.  Mina glasögon som förövrigt blivit överkörda av en taxi (en händelserik historia) är inne på lagning. Har varit runt på massa ställen och ingen har sagt att de kunde fixa dom, men nu så kanske de lyckas fixa dom. Väntar spänt på hur det kommer att gå....

Var i Little Italy och China Town igår med Anita och käkade på en sjukt värt Kina buffé. 6,50 dollar för massa mat sjukt värt. Uppsatsen är nästan klar, det är torsdag och Torsdagsklubben ikväll o imorgon är det helg... Sjukt gött tänkte ladda upp lite mer bilder imorgon på facebook.
Upp och Ner .:. Ner o Upp .:.

Här hålls alla stora rättegångar i New York

Reklam Ny-style

d

International Suit Up Day !!!!

Suit up and meet me at the bar in 5 min. Idag så är det dags att suita up det är ju the international suit up day. Ta på er kostymen, bege er till er närmsta bar och försök hitta en kompis som heter Ted ( eller åtminstone ser ut som ted).
Nu ska jag till Kina eller ialla fall så nära man kan komma här i New York (China Town). Förhoppningsvis kan de fixa brillorna annars måste jag ta mig till Paul Frank.
GÅ till närmsta bar och glöm inte SUIT UP

Prayer for the weekend

Efter en hård vecka med mycket plugg och ytterligare lite plugg på fredagen så var det äntligen HELG. Så himla gött och bara kunna koppla bort allt för ett tag och gå ut o njuta. I fredags så drog Jag, Andrea och hennes kompis Tina som var på besök till Doubble Crown (tror ialla fall att det hette så) och käkade. Väl där mötte jag upp Dogge innan vi begav oss ut på en riktigt händelserik natt. Men så är det alltid här man vet alltid vart kvällen börjar i New York, men var den slutar kan man aldrig tänka sig.
På Lördagen mötte jag upp med Fredrik Halvorsen som hade vunnit en resa hit till New York tack vare hårt slit i Norge. Hans fötter fick sko skav som heter duga efter en lång shopping tur på Manhattan. Var ett bra tag sen vi hade träffats sist i Norge och kollat på LHC uttåg mot Djurgården i hockey. Men alltid gött och träffa gamla goda ansikten. Nästa person som kommer hit blir Pihl i November och det kommer att bli sjukt awesome. November kan lätt bli en av de bästa månaderna på året....

Jag bygger från grunden
på all skit som har hänt
det är min tur nu
vinden har vänt

Ibland må det vara mottigt och kanske inte det roligaste att inse att man måste plugga 200 procent istället för 100, men FUCK IT. Jag är i New York och jag tänker lyckas med det här, leva livet och njuta av att jag är här. Oavsett om jag måste arbeta som en galning i några veckor så är jag ändå i New York o det går inte beskriva hur grymt skönt det känns.

Ingen dag är sig lik här och massa nya människor och det går inte förstå hur stor den här staden är. Däremot har jag nog aldrig fått så mycket komplimanger för hur jag klär mig förut som här i New York. Nästan dagligen är det någon okänd människa som antingen kommenterar äns skor,byxor, skjorta lr glasögon. Plus att när jag ibland drar och käkar lunch ensam så är det bara sätta sig bredvid någon o börja prata. Igår snacka jag med några från Conneticut som var här för och besöka comic con. I lördags hookade vi upp mot slutet av kvällen med några som jobbade med att framställa nya läkemedel mot cancersjukdomar till att senare på fyllekäk stället träffa en person som bor typ i fattigaste delen av stan. Men något som dom alla har gemensamt är den öppna trevliga attityden. Något som vi svenskar verkligen måste lära oss är att våga prata mer med varandra istället för att sätta sig så långt bort på bussen som det går från närmsta människa eller att låtsas om som att det är farligt att prata med folk. Nu ska jag dra hem och laga lite käk skriva klart min uppsats.

Don't aim for success if you want it; just do what you love and believe in, and it will come naturally.



I am a Robot

Kanner mig som en robot typ vars enda uppgift ar att skriva uppsatser och gora arbeten. Idag sa ser det ut att bli ca 12 timmar i skolan innan det aer dags att ga hem for att laga matlada och dra sig till skolan igen. Blir nog ca 80 timmar i skolan den har veckan vilket kanns tufft, men 'you gotta do what you gotta do'. Den dagen jag vall far godkant pa den essan kommer att kannas hur skont som helst, men det kommer bli kampigt och kanslorna kmr ga bade upp och ner innan jag ar klar. Som tur idag hade jag tur att fa tid med en tutor (professor) som kunde hjalpa mig med tips for att forbattra essan. Vi ska ses pa tisdag igen for att se hur jag har forbattrat uppsatsen och vad jag behover gora mer for att antligen acea uppsatsen.


Det aer dagar som den har som inte aer sa himla nice att vara i New York for det enda man gor om dagarna aer att sitta sjalv och hanga med sina arbeten. Det aer dagar som denna som gor att man kanner sig lite homesick (hemlangtan).  Ska forsoka kopa ett par tofflor pa vagen hem och handla lite innan det blir ut till Astoria.

http://www.youtube.com/watch?v=jljMKtDwbVg


"The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place... and I don´t care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently, if you let it. You, me or nobody, is gonna hit as hard as life. But ain't about how hard you hit... It's about how hard you can get hit, and keep moving forward... how much you can take, and keep moving forward. That´s how winning is done. Now, if you know what you worth, go out and get what you worth. But you gotta be willing to take the hits. And not pointing fingers saying: You ain´t what you wanna be because of him or her or anybody. Cowards do that and that ain´t you! You´re better than that!" (Rocky Balboa)

http://www.youtube.com/watch?v=V1tXhJniSEc


Som en fylla - tungt

Ni vet känslan efter att man har tagit några glas och allt är på top så har verkligen dom senaste dagarna varit här i New York, men som ni alla vet när man har tagit några glas så brukar det alltid slå till dagen efteråt. Och idag slog det till efter alla sköna dagar.

Efter att ha varit ute och festat på brinkleys i helgen, klarat första skolveckan, spelat monopol på SK och varit o kollat in coola maskerad outfits så kom verkligheten ifatt mig.  Det

Uppsatsen som jag har väntat på i några veckor vart inte godkänd den här gången heller. Känns sjukt tungt och tvingas göra om göra om och göra om. Typ fjärde gången gillt, men ska göra de ändringarna han begär, men börjar kännas lite hopplöst. Nu går jag typ i skolan på 200 procent. Skola i Sverige som verkligen måste fixas samtidigt som jag inte kan slacka efter här. Så heltids studier 80 timmar i veckan istället för 40 och det känns. Men som tur är ska jag träffa en tutor (lärare som går igenom uppsatsen o säger vad som måste struktureras) för att förhoppningsvis komma back on track. Pressen känns sjukt enorm och det gäller så mkt för jag behöver verkligen csn om jag ska kunna vara här hela min studietid.  Tungt just nu, men även när natten är som mörkas så kommer solen att skina igen.
Mario Bros
ARHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!

För en lång lång lång tid

Det var sjukt länge sen jag skrev något här känns som flera veckor sen, men nu när jag kollar efter var det bara 4 dagar. Fotomontaget kommer senare då jag inte har Internet hemma får jag ta mig till starbucks och skolan för o kolla nätet. Imorgon ska jag beställa bredband från Time Warner.

Skolan har dragit igång var på en sjukt nice orentation med dans,sång och full späckad schema. Ser ut att bli mycket plugg nu när terminen är igång har redan fått en hel del läxor och prov. Så snart när jag har laddat hem alla uppsatser blir det dra hem från starbucks för att dra hem och plugga lite innan det blir sova.

Igår flyttade mina nya Roomates Andrea och Marie in och vi gick o käkade på en diner. Mycket har hänt dom senaste dagarna, men ska försöka gå in lite mer på det imorgon :) Btw idag var det polskparad i New York. Har nog aldrig sett så många Polacker på ett och samma ställe.

RSS 2.0