En dag i mina skor Del 1

För mycket att göra och för lite tid känns det som nu förtiden så bloggen har inte hamnat på första platsen när det gäller prioriteringar. J

Måndag:  9-22:30  (tiden innan jag kom o fick ledigt)

* Drar till jobbet runt nio
* Fixar hela dagen inför att Green Day ska besöka kontoret
* Har ett Arnold moment när jag springer in på Bed, Bath and Beyond och med kaos i blicken jagar efter vinglas som behövdes till vinet som Green Day skulle dricka under provningen av kläder
* Träffa Billie Joe Armstrong och resten av Grabbarna när jag kommer tillbaka till kontoret
* Direkt från jobbet till skolan för kvällskurs
*Walking Dead, Boredwalk Empire och How To make it in America på kvällen



Halloween vecka i New York


Ungefär den minnen hade under min rush ner till Bed, Bath and Beyond


Absolute Brooklyn

Absolute Vodka den "Svenska vodkan" som såldes till Frankrike och är numera ingen Svensk vodka. I vilket fall så har Absolute utvecklat en smak som heter Absolute Brooklyn (För er som inte har kolla så är Brooklyn den stadsdelen med störst befolkning i staden New York). Smaken av Absolute Brooklyn är är röda äpplen och ingefära. Så det är alltså så Brooklyn smakar... Om de hade skapat en Absolute Astoria hade det säkert varit med smak av Tsatsiki och Calimares.

Något som slog mig är hur en Absolute Linköping skulle smaka. Efter att tänkt så det knackar kom jag fram till att den måste innehålla salt gurka och jordgubbar. Texten på förpackningen borde först vara Absolute Linköping (huvudrubik) Med en smak av Östergöötland, salt gurka och jordgubbar döh (under rubrik)




Euforisk

Det är inte möjligt Ralg det är inte möjligt vrålade Lasse Grankvist efter att Zlatan klackade in ett mål mot Italien i EM. Det var nog inte heller många som trodde att det skulle vara möjligt för Sverige att slå VM tvåan Holland för den delen.

Men som Gunde brukar säga ingenting är omöjligt. Sverige vann och jag knöt näven framför datorn på jobbet. Känsla av efuori gick nästan att ta på och Sverige spelar EM nästa sommar. I sommar kommer denna seger att vara glomd och det ar upp till Svenska landslaget att prestera, men lat oss suga pa den har karamellen i nagra dagar.


En dag på tunnelbanan

Ytterligare en tidig morgon och jag sitter på tunnelbanan på väg till jobbet. Det finns fyra olika typer av passagerare så här på morgonen. Ett de som leker med mobilen, smsar och spelar spel. Antingen de som har druckit alldeles för mycket kaffe på morgonen. 

Typ nummer två totalt o sitter o halvsover på väg till jobbet. Personerna somnas största sannolik tänker varför stannade jag uppe och såg igenom braveheart istället för att sova.

Typ nummer 3 bibliotekarien. Har alltid en bok i väskan eller i handen. Inte allt för ovanligt att man ser stig Larsson i deras händer och verkar tillskillnad från andra människor få energi av o läsa böcker. 

Typ nummer 4 multitaskaren. Sminkar sig på vägen in till jobbet för att spara tid och bryr sig inte om att det tar 3 gånger så lång tid att göra det på tåget. OBS inget för nybörjare om du inte vill se ut som Clownen Manne. 


Spana in affischen 

24 * 2 = 48 !?

24 gånger två är lika med 48. Nja kanske inte alla gånger för det finns vissa undantag. Förra veckan så firade jag igen att jag hade blivit 24. Det var en annan kille på jobbet som fyllde år så det fanns någon sorts hallontårta. ( hallon som för övrigt är bästa bäret och enda som har en chans är blåbär som en genrös släkting har plockat) 

Födelsedagen firades ute o vänners sällskap med först middag på Schillers för att sedan gå vidare till bondi road. Båda ställena ligger på Lower East Side. Schillers ett utmärkt val för den goda maten och Manhattans godaste sliders. In your face pop Burger. 

Bondi Road har erbjudandet drick hur mycket du vill i 2 timmar för 20 dollar. Detta gäller alla dagar i veckan och billigare hittar du inte på Manhattan. Nee nu börjar det här låta som det vore ett inslag i packat och klart så tack o hej för det var allt ifrån mig. 


Jag lutar mig väldigt mycket tillbaka för att jag inte trodde att vi skulle få rum på bilden. (Ja hur nu det skulle skapa mer utrymme, men vem sa att alkohol gör än smart)



Säsong 2 del 2

Det inte bara praktik på schemat i New York. Sista terminen av skolan är även igång. I ämnet IMC ska jag och min grupp försöka ändra SAABs image o rädda de från konkurs. Som min Far sa om jag lyckas med det så behöver jag inte söka några andra jobb än SAAB.

Som sagt skolan närmar sig slutet, men snart så börjar livet efter skolan vilket ska bli väldigt intressant.

Ovisshet är något som är ångest skapande för många människor. För min egen del så gillar jag ovissheten. Ovissheten är det som skapar spänning i vardagen och är det den delen av livet som räknas ut medan vi lever det. Hade majoriteten av de stora händelserna i vårt liv varit förutbestämd så hade det kunnat sammanfattad med ett ord tråkigt. 



Kändisar

Hmm Linköping staden där alla kändisar hänger. Jag träffade ju Danko Jones på restaurangen Olympia (världsarrist). Här i New York sprang jag med på en kändis eller rättare ordet är nog föredetting Peter Sipens. Linkan vs New York 1-0. 

Neee nu ljög jag. Donald Trump sprang förbi mig vid julgrans tändningen förra året. 



Säsong 2


Säsongs 2 av mitt favoritprogram hos to make it in america hade premiär i söndags och det var sjukt bra. Det är samma sak för mig på det sättet att det här är min säsong 2 (andra året i New York).

Från att knappt våga gå ut på natten till nattpromenixer i harlem. Staden har inte förändrats, men det har jag. Dels kunskapen jag har om staden, men även som person. Hittar nästan överallt med undantag för lower East side ( seriöst den som bestämde gatorna där måste ha gjort det efter en hård utekväll) 

Men som sagt säsong 2 och internship hos VF på deras dotterbolag John Varvatos. Varje dag har varit kul, intressant, men framför allt lärorikt. Varje dag på jobbet så har jag lärt mig något nytt och fått chansen att visa eget intiativ. Ser fram emot några roliga månader innan det är färdig praktiserat i december 


En väldigt seriös redaktör här på bilden som lovar en bättring den kommande tiden och att bloggandet på New York City boy är på väg in i en ny era. 

RSS 2.0