Good friday

Hmm good friday och så tror man att Amerikanarna är religösa. Långfredagen  som i Sverige förr i tiden har varit förknippat med en väldigt tråkig dag och fortförande så är en hel del affärer stängda på långfredagen. I Svergie var det fram till 1969 förbud för nöjesaktiviter att ha öppet på fredagar och det är väl där vi har fått våran konservativa syn på långfredagen.

Däremot i det religösa landet USA där Presidenten fortförande säger "God Bless America" så är inte långfredagen en helgdag. Istället heter det "Good Friday" vilket får mig att tänka på att det hela skulle vara något positivt - vilket för mig blir båda väldigt roligt på ett si så där ironiskt sätt. Påskmat existerar inte här så årets "påskmat" har bestått av grekisk, amerikanskt och italenskt.



Nu är det slut på veckan....

Wooooooooow ytterligare än vecka är slut och nästa vecka så väntar första tenta veckan. Efter att ha förberett mig rejält dom senaste dagarna så väntar det sista inför tisdagens två första prov... Sen på torsdag är det dags för det sista för den här perioden.... Det kommer att bli sjukt skönt :)


Jag har tänkt väldigt mycket på det som min mor skrev när hon kommenterade mitt fn bloggpost: Vad är det som du vill bli ihågkommen för efter att du lämnar New York? Det slog mig på ett väldigt positivt sätt och som har fått mig att sträva efter mina mål, men samtidigt verkligen njuta på vägen innan jag uppnår dom. Efter ca 8 månader i New York har jag äntligen hittat den balansen som jag strävat efter så länge och jag tänker fortsätta njuta ytterligare ett quarter innan det blir hem i Sverige en sväng för att fira midsommar och njuta av den svenska sommaren. Livet känns riktigt gött just nu och inte blir det sämre av att sommaren väntar runt hörnet...


Första löprundan efter förkylningen avklarades även idag och kändes bra att vara back on track. Blir comeback på gymmet på fredag efter nästan ett års uppehåll och det kommer att bli riktigt underhållande. Häng med grabbarna på upper west, häng med amerikanerna, plugg, träning, filmer och ett konstant leende på läpparna = en bra helg :)


"I still find each day too short for all the thoughts I want to think, all the walks I want to take, all the books I want to read, and all the friends I want to see."




The return of the tenta

The return of the tenta. Snart är tredje veckan i skolan avklarad och vecka 4 då börjar tentorna igen. Så idag blir det back till att dejta böckerna och förbereda sig inför nästa veckans bravader. Det blir en brutal vecka med tre prov och så dags att sätta ett slut på den här sovmorgonen och röra sig innåt mot Manhattan.
Inför förra årets slut tentan i Nationalekonomi. Jag hade även mitt första tal om varför jag har på mig röda byxor i Public Speaking igår. Jag levererade, men professorn kräver en hel del och det måste levereras ännu mer på nästa tal. Såg att Camilla Läckberg har börjat lansera sig i New York genom att göra reklam för någon av hennes deckare på tunnelbanan igår på väg till skolan. De två gamla gubbarna som spelade feliz navidad på gitarr på tunnelbanan var tillbaka och körde idag någon ny spansk/mexikansk låt med lite vår stämning. Dags att dra och plugga lite hur hjärnan fungerar och varför folk köper vissa produkter ;)

Sunday lovely Sunday

U2 Sjöng Sunday bloody Sunday, men den här söndagen var inte en sådan. En bra start på dagen genom att kolla på Fotboll hemma hos Douglas i loungen. Tyvärr så vart ju inte resultatet like bra för Arsenals del. En trevlig dag innehållande Tacos, Marknad, Tv-spel, Konstiga rummet i Grand Central station och massa trevlig sällskap.
'
Uppe på Douglas tak

The View

Mera utsikt - Här emot Riverside...

Shack en gentlemanna sport ( för övrigt andra kortet där min tumme är i vägen) som Steven och Douglas gjorde upp i. Efter ett tips från Coachen (Mig) så slog Steven Douglas i en relativt kortföreställning.

Dommare Lundberg hållde koll så allt gick enligt reglerna.

Det var marknad uppe på 95:e och på broadway. (På västra sidan av Manhattan). Det fanns lemonad för en dollar, solglasögon, kebab, grillat, hamburgare, kläder och lite allt möjligt. Inte mycket som är tillräckligt intressant för att köpa med hem, men en hel del att kolla på.

Ett hekto kanel tack ;)

Nästa stop för dagen vart den trevliga Taco Aftonen. Där bjöds det på Tacos, Svenskt godis och trevligt sällskap. Ett par intressanta diskusionner om olika dialekter (Ääääääääääääääääälg), falsklegg och vad som har hänt på senaste tiden. Snören och Ahlgrens bilar är sjukt mycket godare när man inte befinner sig i Sverige :)

Kvällen avslutades sen på kvällen hos Patrik i en stenhård kamp på liv och död i FIFA.

Sol, Vind och Vatten

Solen skinner och ytterligare en skolvecka har kommit till ett slut. Här är lite bilder från när Jag, Alex och Douglas köpte skor o njöt av vädret (ca 20-25 grader). Bilderna är tagna från område Meatpacking.
http://www.youtube.com/watch?v=OAedjDif11U
Chill på Ganesvoort

Utsikten

Douglas och några av hans kompisar

Pool på taket. Dags att flytta in någonstans där det finns en pool.

Promenix i Meatpacking
Slutet på en riktigt chill dag i solen.




Back in Black

Med gråten i halsen satte jag mig i planet på väg till New York. Började prata med en amerikanska som hade varit och turistat i New York. Insåg ganska snabbt hur trevliga alla människor är på andra sidan vattnet. Köpt med mig hundra som klev ut genom fönstret och försvann efter att Henrik Arnell refereade till boken som "Forest Gump på knark".  Läste igenom hälften av boken och han med ett antal timmar sömn på planet.

Spenderade natten innan i Stockholm med Henke och Henkan som skulle iväg på en Californiacation Road Trip. Vi fick sova hos Henkans släkting brevid Pontus brossas favoritbar.

Landade igår på JFK och tog min väska och drog mot skolan. Två timmar senare i skolan fick jag reda på att jag hade tagit fel väska. Seriöst hur många har en Bauer Hockey Trunk? Lämnade väskan på hotellet och fick senare veta på att jag måste hämta min väska på JFK för att jag fick skylla mig själv för att jag tog fel väska. Så jag ska leka att jag ska ut och resa på fredag :)

Två dagar i New York och mina glasögon + min väska är på vift = Back in Black... Imorgon ska jag fira Lilla Miss Jacobsen som blir 21 år genom att hänga med ut på franskrestaurang. Gratz i förskott.



RSS 2.0