B-day

Wee igår så var det min b-day och så var det även första dagen i skolan. Det firades genom att inhandla första boken till skolan som var contemporary business. Ha sina två första lektioner här och det var inte riktigt samma sak som på universitet i Sverige. Påminner lite mer om gymnasiet med en hel del läxor och att professorerna skämtar lite mer och inte tar sig själva på för allt stort allvar som på universitetet. Men tror att det är hårdare o bli professor i Sverige än i USA.

På kvällen drog vi till Rudys. Billig öl och massa korv plus att någon annan fyllde år och bjöd på tårta. Vart mkt snack och en hel dricka i trevligt sällskap, men framåt midnatt var jag tvungen o röra mig hemåt för dagens skolgång. Är väl lite trött idag, men man fyller bara år en gång per år :)
Utanför Rudys.. Tänkte ladda upp ett foto-montage imorgon :)

Vakna upp till ett nytt äventyr

Mycket som händer och lite bloggande den senaste veckan. Hur orkar Keith Rickards köra på år efter år... Han är nog aldrig nykter helt enkelt. Vaknade upp i lördags och mådde väl si så där har blivit en hel del festande de senaste veckorna, men jag klagar inte. Var på Rudys i torsdags vilket lätt kmr bli en av mina favorit barer att besöka innan man ska ge sig ut i natten. En kana öl (1,5 liter) + ät hur många korvar du vill 7 dollar....

Blivit en hel del party den här veckan, men det största som har hänt är att jag har flyttat... Från Patrik och Saschas Soffa till mitt egna lilla hus i Astoria. Så nu ska det till och bli inredning på hög nivå.

Det härliga med att bo i New York är att man gör saker som man inte kunde tänka sig att man skulle göra när man klev ur sängen. Idag efter söndagsfikat så åkte jag och Axel båt taxi till Ikea. Sjukt nice ! Fick en hel del bra bilder på Frihetsgudinan, Manhattan och någon annan ö. Nu har jag äntligen köpt en säng som jag släpade med mig hem genom halva manhattan :)

Central Park

Efter att ha bott ca 2 gator från central park i 2 veckors tid var det dags att för första gången besöka det. I måndags så vart det en löprunda runt hela central park vilket är någonstans mellan 5-7 miles. Sjukt gött och löpa runt för fick se var en hel del grejer låg som jag inte hade någon aning om var de var. Sprang bland annat förbi Guggenheim museumet och lite andra turistgrejer.  Löprundan tog typ ca 50 min så konditionen håller i trots all amerikansk mat ;) Men skulle inte förvåna mig om det är något skumt i vattnet här för det smakar ungefär som när man får en kallsup på simhallen.

Dagen efter så drog jag och "Maga" för att leta reda på den godaste hamburger stället i New York.. Och burgarna uppe på Burger Inc är faktiskt sjukt svår slagna... Tror burgaren är ca 500 gram och sen så får man pommes till. Efter det så behöver man inte käka något mer på ett bra tag. Plus att man måste pressa in den för att kunna få in den i munnen xD. Sen så tog vi en sväng genom Central Park som ligger på mitten av manhattan.. Sjuk kontrast till alla ljud och all hets så kommer helt plötsligt denna lugna plats. En plats med massa träd, fotbolls mål, sjöar och tusentals människor som springer.

P as in Party

Fredag peppen är på g det är helg... Inte för att det egentligen spelar någon roll här då man kan gå ut alla dagar så var jag sjukt taggad i Fredags.  Satte på http://www.youtube.com/watch?v=UxuEl8qkErs (One) och började peppa inför kvällens äventyr... Jag, Sasha och hans flickvän drog till en tyskbar. God öl och bartenders i lederhausen (lr hur det nu stavas... Robin slår mig en pling och jag kastar mig in i en taxi som tar mig ner till 21 gatan nära lex. Hinner lagom komma in till Sebastian som hade förfesten innan det är dags att bege sig utåt... Taxi till Juliet och party med massa trevliga Svenskar, massa skumpa, drinkar, framför allt massa dans och många timmar senare så vart det hemgång och så var klubboskulden i New York tagen ;)
Tack för en trevlig kväll... Önskas alla som var med och skapade den ;)

Rockafellah

Helgen har svischat förbi och mycket har hänt, men mer om det imorgon ;) I torsdags tog jag en promenad skulle man kunna kalla det för.... Den tog 3 timmar och utgick från grandcentral på 42 gatan till Battery park (där Manhattan slutar och man kan ta färjan till frihetsgudinnan) Det vart en lång promenad då jag gick fram och tillbaka mellan avenyerna. Det som gör Manhattan så unikt mot andra städer är att varje område är som att vara i en ny stad. Typ chinatown och little italy blir som att befinna sig på charter semester... Det går att pruta på priser och det enda som saknas är någon som säger "Billigare än ullared" ala turket style. Var även nere i green village, chelsea och soho som måste vara de mest mysiga och bästa områdena o bo på i Manhattan. Soho är fullt av massa mysiga fik, barer och det känns lite som man skulle kunna vara i en liten stad i Frankrike lr London.
Utan för Rocka Fella Center... I det här området ligger det massa schysta butiker... Påminner lite om biblotekgatan fast en stor skillnad är att det finns en stor lego affär i närheten som hade tavlor och statyer gjorda av lego...  Mer om det någon annan dag.... Nu blir det sova och imorgon börjar jakten på säng till nya lägenheten ;)

Ciao

How i met your mother

Igår så var det premiär för torsdagsklubben och det finns ju inget bättre ställe att ha premiären än på How I Met Your Mother baren. (How I Met Your Mother som för övrigt är bästa serien som någonsin har gjorts) Så självklart så suitade jag up. Vi fick ett both och så var starten på en grym torsdagstradition startad även här i New York.
Nu blir det en trip till Soho och till the village... Och ikväll då är det dags att SUITTTTTTTTTTT UP o göra stan....

Pics or STFU

Som titeln säger så blir det massa bilder... Men i ett litet fint youtube klipp ;) Dessa bilder och några till finns även på facebook. Enjoy.....
http://www.youtube.com/watch?v=tNDuMwdQZCg

Fashion Week

Fashion bor inte här som Style by Mats skulle ha sagt, men i den här staden så bor faktist Fashion. Speciellt den här veckan då det är fashion week. Alla som är något inom mode-branschen tar sig till New York anintngen för modella, visa upp sina nya kollektion eller hjälpa till då kollektionerna ska visas upp. Det firas genom feta fester med massa kändisar med dresscode och att stan har öppet till klockan 23. De senaste dagarna här har jag blivit tillfrågad av flera människor om jag är för att vara med på the fashion week och att jag ser ut o vara någon typ av modebloggare. Mitt svar blir kort och enkelt "Im just Swedish". Men fashion-bloggare och modell kanske är nästa grejen ;)
På en hamburgerbar som har funnits i midtown sen 1938

Rajid lets go to Gray's Papaya

Mat mat mat mat mat... Restauranger i överflöd, deep fried, pasta, koreanskt you name it.  Här finns all möjlig mat så det är bara välja och vraka. Så häromdagen valde jag att besöka Gray's papaya som de åker till i How i met your mother avsnittet the limo. Gray's papaya måste vara New Yorks bästa hot dog place där man får en korv för ca 50 cent.  Jag beställde en Recession special som innebär att man får två korvar och en läsk för 2,45 dollar... BILLIGT :)

På samma gata som Gray's Papaya ligger det som Harold and Kummar genomled en sjukt galen natt för att få besöka White Castle. Kanske inte riktigt lika gott som det ser ut att vara på filmen, men dom små burgarna och pommesen slinker ner gött. Däremot inte äns i närheten av Burger incs 500 gramare med pommes på 103 st.

Jag har även varit och lekt Ghostbusters inne på New York Public libary och kollat på där silversurfaren surfade i The fantastic four rise of the silver surfer. Den här veckan täntke jag titta förbi baren som Mclarens bar är baserad på ;) Men nu blir det maaaaaaaaaat ;D

Iam Queens Boulevard

Are you comming back? Iam Queens boulevard... Säsongs avslutning på entourage ikväll och påtal om Queens flyttar in till Astoria den här månaden. De senaste dagarna har jag krashat hemma hos Patrik och Sasha i spanish harlem. Sjukt annorlunda när man sitter på tunnelbanan på vägen hem och inser att man är den enda vita personen i vagnen. Annorlunda känsla. Dom senaste dagarna har jag haft lite oflyt... Min väska med mina glasögon vart överkörda av en taxi.....  Mer blogg imorgon nu blir det sömn natti natt New York 

Imorgon blir det om lite platser som jag besökt som varit med på film o tv :)

The Open

The Open också känt som US-Open rentav månadens händelse ute i Queens och månadens snackis i New York (tillsamans med ny fashion week). För att kunna förstå hur stort tennis är här på andra sidan atlanten så måste man nästan träffa ett äkta fan. På vägen ut till arenan som för övrigt tar över 20 000 (Det är tennis vi snackar om sjukt) träffade jag ett äkta amerikanskt tennis fan. Han hade tidigare åkt till cincinnati för att se Federer spela förtuneringen och nu var det dags att njuta av några dagar av the open. Människor från hela världen kommer för att kolla på detta grand slam event där vårt svenska hopp dessvärre fick stryk under samma dag som jag var där.
Jag, Robin som syns på bilden och Dogge plus en massa andra människor fick njuta av tennis av världsklass. Men till något annat min ena väska vart överkörd av en taxi igår, men det är en annan historia. Dessvärre vart det döden för mina brillor ;/ TGIF

Faaaaaaaaaan

Faaaaaaaaaaaaaaaan......... Det ser tufft ut när det gäller csn och hela den grejen, men jag ska fortsätta kämpa vidare. Ska flytta ut från hotellet och bo hos Patrik i några dagar tills jag hittar något annat. Sjukt nice att jag får bo där :) Så dagens äventyr i världens mest händelserika stad är plugga,fixa,plugga :) Önska mig lycka till för det behöver jag.

Times Square

Times Square New yorks hjärta. Där samlas varje dag tusentals turister för att titta på reklam som man kan göra hemma.  Fast att kolla på den på Time Square skapar en helt annan känsla. Igår var jag förbi på skolan och fixade det som behövde inför registreringen. Fick reda på att man kan söka scholarship som betalar en del av termingsavgiften så har igår natt skrivit ihop en riktigt cinderella story som förhoppningsvis ska ge mig schiolarship.


Igår fick jag även säga den klassiska frasen "I'am Queens boulevard". Var ute i Astoria i Queens och kollade på en ett rum som var riktigt billigt, men det tar nog ca 40 min in till centrum. Det verkade vara väldigt vettigt, men var väl inte det bästa läget plus att det finns nog bättre rum, men  700 dollar i månaden är billigt.

Senare på kvällen besökt jag Roosevelt Island som måste vara det mysigaste man kan besöka en sen kväll i New York. För alla som inte är bekanta med geografin i New York så är Roosevelt Island en väldigt liten ö som ligger i mellan Manhattan och Quuens. Där ute är allt väldigt lugnt samtidigt som det tar 10 min in till centrum med tunnelbanan. Där var jag på visning av ett rum som vart ungefär som uttagning till Idol. Det var 15-20 andra där som alla försökte imponera så mycket som möjligt på dom som bodde där. Det bästa med det var nog inte själva lägenhet som var awesome utan att man träffade 15-20 andra som också var på jakt efter någonstans att bo som bodde på diverse vandrarhem och hotell runt om i New York.
http://www.youtube.com/watch?v=yyyPLIcqstU

Shackmatt

Att hitta i New York är lite som att spela shack. Gatorna är uppdelade i streets och avenues. Skillnaden är att avenues går på lodrätt medan streetsen går vågrätt. Tur att jag är bra på shack ;)

Igår så träffade jag Robin utan för Hyhatt hotel som ligger vid Grand Central station. Det vart ett besök på grand central station innan vi besökt New Yorks motsvarighet till Turkiet china town. China town påminner om Turkiet på det sättet att man kan köpa väldigt billiga fake kläder,klockor, skor och smycken. Fast försäljarna här kan inte några fraser på svenska så som dom kan i Turkiet.


Igår så var jag förbi på skolan, men den var stängd då det var labourday, men jag var förbi på svenska kyrkan och sökte på lägenheter. Jag har en hel del bilder som jag kommer att ladda upp sen efter att jag kmr tillbaka på frukosten på skolan med dom andra svenska grabbarna. Jag ska även in och säga att jag har anlänt och få info av skolan. Det ser ut att bli en tredje natt på the pod hotel som för övrigt är ett riktigt bra hotel, men ska på två visningar ikväll så håll tummarna :)


Csnnnnnnnnnnnnnnnnn

Vaknar första gången 02:00 New york tid (8 svenska tid), men lyckades somna om och gå upp vid halv sju. Nu har jag väntat på att stadens butiker ska öppna och förhopningsvis så kan jag köpa lite frukost fast det är labourday. Labourday gör så att det blir röd dag vilket gör det här till en söndag. Känner mig lite som Marshall och Ted när dom inte vågar lämna lägenheten i början då Marshall hittar det där grymma hamburgare stället. Så närsom helst ska jag röra mig utanför hotellet för första gången :).
Csn hörde av sig två veckor innan jag skulle åka och sa att jag måste tenta upp en kurs. Något som de har vetat om sen i våras, men utan att höra av sig. Samma vecka lämnade jag in två nya uppsatser och håller nu tummarna för att de ska få godkänt (Får svar senast på fredag). Värsta scenariot om jag inte får godkänt då får jag åka hem igen och komma tillbaka i december när det är fixat, men förhoppningsvis så ska det lösa sig. HÅLL TUMMARNA lr HÄNDERNA :) Idag så ska jag försöka hitta boende och besöka skolan.
Ska dra och möta Robin vid Hyhatt hotel vid 12, men först frukost time :)

Mycket av allt

Mycket nojja och mycket känslor har det varit över dagen och för mycket av det hela på en gång, men när jag väl kom hit så förstår jag varför jag ville flytta hit... Känslan går inte riktigt att beskriva, men nu är jag här och allt som det är så himla mycket av ska jag ta för mig så mycket det bara går av :)
Men först så blir det sova ifatt och imorgon så tar jag över New York ;)
Här slaggar jag inatt........

Schiphoooooool

Yeah trött och sliten och tackat farväl till familjen har man snart spenderat en hel tag på shipoool... Nu har jag äntligen lyckas ta mig in till sista gaten innan det är dags för att bege sig över till andra sidan Atlanten :) Det var en jobbig morgon då avsked inte är min starka sida direkt, men samtidigt är det ju inte ett hej då utan vi ses om en stund...
http://www.youtube.com/watch?v=byVA-YfNxds


Ska bli så skönt att få sätta sig på planet och sova i några timmar innan jag beger mig till Pod Hotel för att dejta kudden... Jag ska även försöka ta mig en promenix för att kolla området :) Mitt hotel ligger i Midtown west vilket bara ligger ca 6 gator från central park och ca 6 gator från Grand Central Station. Det känns nog inte riktigt verkligt att jag ska till New York fören jag står där mitt i smeten. Och då ska jag äntligen säga den berömde frasen WHAAAAAAAAAAAAAAAAT UUUUUUUP NEW YORK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=aqlJl1LfDP4

Btw blir US-OPEN på Onsdag kommer att bli sjukt grymt att få kolla på lite folk som verkligen kan spela tennis efter att ha spelat mot Linköping svar på Roger Federer hela sommaren ska jag nu få se hur dom riktiga proffsen spelar :)
Nee nu ska jag tagga New York med bra musik och how i met your mother.... LATEEEEEEEER

New York New York

Start spreading the newsI am leaving today / I want to be a part of it / New York, New York /
Som Frank Sinatra sjöng i sin klassiker New York New York så är det här min sista dag i Sverige på nästan 10 månader... Jag har försökt att trycka ner hela mitt liv i en resväska och imorgon 6:15 går planet från Linköping till Amsterdam. Väl i Amsterdam ska jag spendera ett antal timmar på shipol innan jag slutligen ska ta flyget över till andra sidan Atlanten.

Veckan som har gått har verkligen varit med blandade känslor från totalt lycka och att det ska bli härligt att åka till ångest och rädsla över det okända. Men det var exakt samma sak när jag skulle flytta till Norge. Csn har även strulat dom senaste veckorna, men förhoppningsvis hinner det fixa sig innan skolstarten annars så får jag skjuta upp skolstarten till December (flyga hem igen). Men det är bara värsta möjliga scenariot. Imorgon 16:30 amerikansk tid anländer jag på Newark och tar en taxi till Pod Hotel i närheten av central park. På denna blogg kommer ni att kunna följa mina äventyr på andra sidan atlanten.

För alla er härliga där hemma som inte kan ta del av "The big city life"... Det är här det händer så enjoy :)

RSS 2.0