Uri Geller

Uri Geller mannen som på 70-talet chockade en hel generation genom att böja en sked med hjälp av sin tankekraft. En bra start på fredagen här i New York börjas som vanligt med det senaste avsnittet av Schulman Show. Ett av dom bättre avsnitten den här säsongen där Ola Rapace och Uri Geller var med som gäster. Anledning till det var dels för Ola Rapace var så pass engegerad och programmet hade fått ihop en hel del bra klipp som övergången med Peter Settman på Svt. (Spoiler nedan för er som vill se programmet)
Innan showen så hade Alex målat en grej på ett papper som han skulle tänka på var 5:e min som sedan Uri Geller skulle måla då han kom in i showen. Uri satt och kollade på Alex och innan han skulle avslöja om han hade målat samma sak så tittade han in i kameran och sa: koncentrera dig noga för nu skickar jag ut vad jag har målat och du kan höra mig säga vad jag har målat. Då slog det mig det känns som han har målat en blomma. Jag tänkte att det lär ju inte vara rätt och så visar Uri vad han har målat en blomma ;O Ohh my goood !!!!! Sedan när Alex Schulman har målat exakt samma sak så känns det väldigt konstigt. Hur fan går det ihop sig? Imponerande.... Ska kolla in fenomen på söndag på kanal 5. Dagens Wtf/ hur gjorde han det där?

We made it

Tentorna är över och här står jag glad och  med känslan att jag gav allt. I made it och imorgon åker jag hem. Det ska bli så himla kul att träffa alla människor som jag verkligen tycker om och som ger mig sån underbar energi och livsgläde.

Det blir tråkigt att lämna New York på sätt och vis, men det finns en sak som jag inte kommer att sakna och det är den här attityden med att "hugga någon eller bli huggen i ryggen". Något som ni turister som drömmer om att besöka New York som ni aldrig kommer att uppleva föräns ni flyttar hit är att New York är väldigt ytligt. Kompisar och vänner går att byta som det vore bokmärken,pokemons eller pogs. Duger det inte så kan man hugga dom i ryggen bara man får det man eftersträvar och att det gynnar än själv. Många kommer hit för att dom har sett på för många avsnitt av Sex and the city och vill leva livet som det vore ett avsnitt av showen. Jag har träffat så många av er och visst livet kanske är en fest då och då som Nationalteatern sjunger om, men väx upp.

Sen så finns det ni er här i denna som stad som går mot strömmen och inte faller för det ytliga, billiga livet som de flesta kommer förkasta en dag om de inte är kompletta egoister. Det är ni som lever för det roliga, som går att snacka om allt, som alltid finns där som jag verkligen kan kalla för mina vänner. Oavsett var ni kommer att ta vägen efter eran tid här i New York så kommer vi alltid kunna träffas, slå en pling på skype och fortsätta hålla kontakten med. Det är ni som är mina vänner och det är ni som gör New York värt att uppleva. Utan er så hade inte New York varit samma stad <3

Belle & Sebastian – Piazza, New York Catcher

Heut is mein tag

Breakfast in America som Supertramp sjöng om.  Här är tisdagens frukost:

Doriots, Morots kaka och Kakor med choklad i. Givetvis åt jag inte upp allt, men dom bjöd på mat i skolan så det var bara ta seden dit man kommer. Sockerchock var ett faktum och jag var väl hyper innan jag lagom efter lunchen gick in i väggen.

Dags att lämmna in tvätten och röra sig boråt mot skolan. Idag är det min dag och det är bara två prov kvar som jag kommer att acea och få A på. Nationalekonomin och skrivar kursen är redan klar. För övrigt min fenomenala 80-tals playlist på spotify som är ett måste: 80-talet var tog du vägen?

Gold's Gym

En gång i tiden var jag en riktigt träningsnarkoman och vägde närmare 80 pannor. Jag tog ett break från gymmet i början av förra året och har sen dess lagt av mig en hel del vikt/muskler. Nu är det äntligen dags för en efter längtad comeback. Comebacken blir på Gold's Gym i mitten av April. Jag har även tillgång till tre pass med personligtränare. Det ska bli grymt att komma tillbaka till gymmet igen, men jag ska försöka fokusera på en ny typ av träning.

http://www.youtube.com/watch?v=4oXT6al8k6Q
Arnold och Franco i LA

Limitless

En tablett som gör det möjligt att använda 100 procent av hjärnan och chansen att uppnå sin högsta potential. Det handlar filmen Limitless som vart söndagens bio film. För övrigt tredje veckan jag går på bio irad. Vi var och kollade på Empire AMC som är ca 3-4 våningar stort och har väl ca 35 salonger som är som Kina salongen i Linköping. Som med allt annat i USA ska man göra något så ska man göra det stort.

Senaste avsnitt av How I Met Your Mother myntades det nya begreppet "legendaddy" och John Litgow gästspelar som Barneys Farsa. Riktigt bra avsnitt och efter 6 säsonger snart med How I Met Your Mother så är det bara konstatera att det är en av de bästa sitcomsen som gått på tv. How I Met Your Mother har ett djup och en seriös sida som Friends aldrig hade. Samtidigt gör det ju att man måste följa serien från första avsnittet för att kunna hänga med i själva storyn. Övrigt så var Jack Dolgens låt i avsnittet riktigt bra: http://www.youtube.com/watch?v=XFCuUpxwD4E
Här ett tydligt exempel på "Work In Progress". Bilden är tagen hälften in i då jag rakade håret. Det är väl mycket det som livet är ett "Work In Progress" en ständigt väg mot förbättring arbete och strävande efter något som är bättre än det som var bra. Om vi nu ska nå vårat mål och vår fulla potential som i Limitless så måste vi fortsätta sträva, våga drömma, leva livet och var bered att ta smällarna för att vi ska uppnå våra mål och hamna där vi förtjänar att vara.

Resan mot målet fortsätter........

Efter Limitless med Johan och Anna. Grattis på födelsedagen Johan :)

Fokus

Efter ett antal timmar i skolan både på fredag och på lördag. Så var jag ute i några timmar och firade Johans födelsedag. Även om vi var ute så var jag på någon annanplats. Det enda som är i fokus just nu är de kommande proven och att resa hem till Sverige. Jag kommer inte riktigt kunna att slappna av helt föräns jag är klart med det sista provet på torsdag och känner yes där satt den.

I övrigt så har det äntligen vart en UNAGI - Friendskväll med Camilla. Ett avsnitt där Ross säger att han har Unagi som enligt han betyder "alltid redo" (Always aware). Sedan spårar det hela ut och blir väldigt roligt :) DANGER DANGER

http://www.youtube.com/watch?v=0ev_ob4mVwg

St Paddys Day

St Paddys Day också känd som St Patricks Day. Majoriteten av folket i New York klär sig i grönt idag. När jag var på väg till min andra lektion var redan folk fulla. Det kanske inte verkar så anmärkningsvärt, men klockan var bara 10 på morgonen. Ikväll ska jag ut och fira Irlands National med lite grön öl och grön whiskey :)

Grönt hår :)



I am based on a true story

Min relation med New York är väl lite som med alkohol en hat/kärleks relation. Visa dagar mår man som fisken i vattnet, men ibland blir det för mycket av det goda och man bara längtar hem till det okomplicerade Sverige. Här spelar det egentligen inte vilken roll eller vilken veckodag det är det går att hitta på lika mycket oavsett dag. Barerna har för det mesta öppet till 4, det finns ofta någon show att kolla på broadway, musueumen har för det mesta bra öppetider och möjligheterna är fler. Den största skillnaden är väl hur Amerikaner är i jämförelse med hur vi Svenskar är. Både utseende mässigt och värderingar så står vi inte så nära varandra.


http://www.youtube.com/watch?v=JokHmh3sv0A
Åtta, Åtta dagar kvar i skolan :)


Med tid kommer Saningar
Med tid kommer Erfarenhet


The Return of A-team

I slutet av förra terminen satt A-team och pluggade inför sista provet i Business. Det var nervöst eftersom det var första provet som var "multipal choice" (När man får kryssa i svars alternativet istället för att skriva ett svar). Nu ca 15 veckor senare är det dags igen. Slutet av nästa termin är nästan här och min första final är på tisdag. Även om det är mycket party, upplevelser och annat roligt i New York så består det här två sista veckorna mest av att spendera tid i skolan. Det ryktas att bli mellan 17-21 grader på fredag så då blir det njuta några timmar i solen innan det blir tillbaka till att dejta böckerna :)



The Adjustment Bureau

Bio Rio - Kino - Going to the movies. Andra gången på kort tid som jag och Douglas drar o kollar in en ny film. Denna vecka vart det The Adjustment Bureau med Matt Damon.

Filmen handlar om Matt Damon som spelar en ung Politiker som är på väg att bli Guvenör och så träffar han en tjej som han blir förälskad , men han kan inte se henne igen för att då förstör han planen som finns för han och tjejen. Det finns en grupp "människor" som styr Världen och ser till att allt följer planen. Mer än så vill jag inte berätta utan att förstöra handlingen, men den var riktigt bra.

Nu är ju vi människor fria att göra våra egna val och dom är inte styrda som i filmen. Men ändå vad många små beslut som vi tar i livet är dom som leder upp till dom stora händelserna i livet. Hade du inte gått på den där festen, gått ut den där dagen så kanske allt hade varit annorlunda och du kanske inte hade levt det livet som du lever idag. Även om du inte väljer att göra en handling så är det i sig en handling. Alla handlingar små och stora påverkar livet och hur livet utformar sig.

Dagens citat är från Paulo Coelho:

Lev Livet
Våga Ta Risker
Våga Ta Första Steget
Följd Ditt Hjärta och Dit Det Leder Dig


Good hair

Good hair style is important for black people. I torsdags såg jag en film som verkligen förändrade hur jag ser på människor. Det är en dokumentär som handlar om hur viktigt det är för svarta att ha snyggt hår. Det som verkligen förändra min syn var att först och främ så finns det något som heter "weeves" som tydligen är jätte vanligt bland svarta att man syr in någon annans hår och limmar dit det. Hade aldrig hörtalas om det förut vart helt chockad? Samma sak med relaxa. Ett medel som gör att håret blir platt. Det som är häppnadsväckande är att medlet kan fräta igenom metall. Så nu går jag runt och försöker lista ut vilka som har riktigt hår och vilka som har "weeves"....


Florence Valentin – När jag kommer hem
Ytterligare en helg bara flög förbi.. Torsdagsklubben med landskamp i Beer Pong mot Sydkorea, Slappar fredag med film, chips o mat. Utgång i Williamsburgh igår. Och idag blir det bio med Dogge. Men först blir det på med in-linsen och skatea upp till Dogge. Är näst intill klar med min research paper om Melodifestivalen det enda som är kvar är referenslistan. 12 dagar kvar sen så är the boy back in town :)


Melodifestivalen 2011

Spektalet den underbara shown, hjälp nu byter jag kanal, programmet som väcker många känslor är snart slut för det här året. Det är dags för final i Melodifestivalen. Ni som inte bryr er om Melodifestivalen kan sluta läsa nu... För idag handlar det bara om Melodifestivalen...
Låtarna som borde ha gått till final.
1. Melody Club - The Hunter
Melody Club gör comeback med samma glada pop sound som när de släppte Electric för en himla massa år sedan. Klockrent glad pop som fick en 7:e plats i sin deltävling. Hur tänkte Sverige? Svaret är dom tänkte inte alls.
2.Sebastian - No one else could
Sebastian levererar som vanligt i den trallvänliga pop sång.  Helt obegripligt att han inte lyckades ta sig vidare från denna del tävling. Låten förtjänade minst en plats i andra chansen. Trösten för Sebastian är att denna låt lär spelas mycket på radio
3. Christian Walz - Like Suicide
Helt outstanding i den dåliga tävlingen från Göteborg. Där Brolle Jr går vidare och vinner med bland det sämsta som någonsin har varit i en final i Melodifestvialen final. Tillsamans med Broller så är han väl den som är bäst klädd i det här årets tävling.
Om ca en timma så smäller det. Thomas Di Leva kopian The Moniker kommer att göra upp om Segern med Sveriges egen Manboy också känd som Eric Saade. Det pratas om Danny, men hans dåliga låt in the club kommer visa att även om man är populär så vinner man inte om låten är kass. Så kommer den nya Di Leva med hans kärleks låt att slå Sveriges nya Flickidol? Förhoppningsvis inte. Det är inget fel på The Moniker eller hans låt, men om man inte klarar av att vinna sin deltävling kommer man aldrig att lyckas i Eurovision. Skickar vi The Moniker kommer vi inte att han en chans. Det bästa alternativet att skicka är Eric Saade - Popular om vi vill ha en chans i Tyskland senare under Våren.
Startfältet i Finalen:
1. In the Club
Artist: Danny Saucedo
Betyg: 2+

Tjatig låt. Vi förstår att du är in the club och det räcker inte med att vara en populär artist för att vinna den här tävlingen. Usssshhhh

2. Spring För Livet
Artist: Sara Varga
Betyg: 3

Trall vänlig låt som kommer att komma i top 5 ikväll.  Kommer inte att funka utomlands, men trallvänlig svensklåt.

3. Oh My God!
Artist: The Moniker
Betyg: 4
Blir bara bättre och bättre för varje gång man hör den. Tyvärr var den inte tillräckligt bra första gången och i Eurovision kommer folk bara att höra den 2 gånger. Det kommer inte att räcka för att ta sig vidare från semifinalen.

4. 7 days and 7 nights
Artist: Brolle Jr
Betyg: 1
Fy fan att den här tog sig till final visar hur snygg alla tycker att Brolle är. För sången är bedrövlig. Botten placering på g.

5. E det fel på mig
Artist: Linda Bentzing
Betyg: 3
Linda har tävlat med bättre låtar än den här. Men schlager utan Linda Bentzing är inte schlager. Kommer att placera sig runt 4-6 plats. Inte bästa låten hon har ställt upp med, men samtidigt har hon blivit mer folklig.

6. Leaving Home
Artist: Nicke Borg
Betyg: 3+
Backyard Babies sångare Nicke ställer upp solo i melodifestivalen med en rock ballad. Inte riktigt min typ av låt, men ändå en bra låt.

7. Me and My Drum
Artist: Swingfly
Betyg: 4
Alltid gillat Swingfly enda sen han gjorde cobrastyle och hey boy med Teddybears. Bra låt som påminner om touch and go. Kommer nog att komma sist eller näst sist dessvärre.

8. I'm In Love
Artist: Sanna Nielsen
Betyg: 2-
Gillar inte Sanna Nielsen det som ger det dåliga betyget. Ser ut som en tjej som skulle kunna vara hämtat ur en reklam film för livets ord. Kommer att få en bra placering, men nej ussh skicka inte den här. Medelmåttig låt och med en artist med en utstrålning som en psalm bok.

9.  The King
Artist: The Playtones
Betyg: 4
Det svänger ju som Baloo sa i Djungelboken. Känns som en låt som skulle kunna vara skriven här i USA. Mina roomates undrade vad det var för amerikansk artist som hade gjort låten. Kunglig låt som skulle kunna vara gjord av the king.

10.  Popular
Artist: Eric Saade
Betyg: 5
Fredrik Kempe hur gör du? År efter år skriver du klassiskt schalger på ett mästerligt sätt. Iår har du skrivit en riktigt kanon låt till Eric Saade som bara måste vinna ikväll. Han kan dansa, han kan sjunga, det är ett bra nummer och han kommer få massa röster pågrund av sitt utseende. Sverige måste skicka denna låt om vi ska ha någon chans i vår. Lycka till Ikväll.

Dags att börja städa innan det kommer över lite kompisar för att se på finalen :)




Ashes to ashes

Det nya modet i New York är nu att en stor del av befolkningen har börjat ha svarta kors gjorda av aska i ansiktet. Anledning till det är att det var fettisdagen häromdagen och är man katolik går man till prästen för att han ska göra ett kors av aska på en i ansiktet.

Ibland händer det även att man glömmer bort det och undrar varför alla människor går runt med svarta fläckar i ansiktet. Det är då man tänker efter: "Vad fan har hon gjort för något i ansiktet". Sen ca 5 sekunder senare just det ja det var ju fettisdagen nyligen eller Mardi Gradi som man också kan kalla det.

Innebandy idag för 4:e veckan och börjar äntligen komma in mer i spelet. Kondition är på väg tillbaka och det känns som det kommer att smälla på rejält nästa vecka. Förhoppningsvis blir det två träningar till innan jag drar på semester till det varma och soliga Norden.

Så himla bra live. Kanske bland det bästa som du någonsin har gjort live Håkan?
http://www.youtube.com/watch?v=OBEI9c3LeBE&feature=feedf
Kalle Balboa Pose - På Ramunderberget. On top of the world

2 weeks

Imorgon så är det bara två veckor kvar i Skolan. Sista quizet imorgon i Makro, Min Research essay är färdigskrivning nu börjar bara själva perioden att gå igenom stav fel, fixa forbidden words och referenser. Så dags att förbereda sig inför "sista striden". Sen om 2 veckor på torsdags runt klockan 20-21 (2-3 svensk tid) kommer jag att hoppa som Rocky när han springer uppför sista trappan i hans tränings montage. Dagen efter drar jag till JFK för att bege mig hem mot Sverige.

Något som är stor skillnad här mot i Sverige är etniciten på människorna. Det är inte särskillt många som är av vad man skulle kunna kalla Skandinaviskt bakgrund. De flesta människorna i New York är antingen latinskt, Afro Amerikansk, Italensk eller Irländsk. Vilket också gör att här blir man ganska lång. 180 cm över backen i Sverige är ganska normalt här är man lång om man är 180 och 190 så är man en jätte.

The Philly gang poserar framför the Liberty Bell.

En av mina definitiva favoritlåtar just nu: http://www.youtube.com/watch?v=jmqJNnWh13Q&feature=player_embedded#at=36

Årets bäst tv program 2010 är fortförande sjukt underhållande. Se till att se så mycket bättre

7 av Sveriges största artister tolkar varandras låtar i sju olika program. Hur hade En tuff brud i lyxförpackning låtit om petter hade gjort den? Kolla på programmet så har du svaret ;)

Floorball time = Awesome...


Fotboll

Idag så var det dags returen i Champions League mot Barcelona på Camp Nou. 2-1 till Arseal i bagaget. 90 minuter senare och en horribel dommarinstats så är Arsenal utslagna ur Champions League, tungt.... Douglas, Jag, Claes, Patrik, Michael och en till amerikansk kille var och kollade på matchen på en sportsbar i närheten av Times Sqaure. Efter massa skrik, vrål, slit mellan hopp och förtvivlan. Fick vi lämna baren med huvudena nerböjda efter nederlaget.
Dagar som denna som man saknar the good old days med Henry och Ljungberg. Även Bergkamp så klart med, men det gamla goda Arsenal.
http://www.youtube.com/watch?v=gRtvk_SccLU

Efter det hårda nederlaget har jag tröstat mig med att fortsätta skriva på min research essay och nu blir det lite pizza på det :) Imorgon blir det plugg, innebandy och dags att ladda upp info inför veckans torsdagsklubb.

Mars

Januari, Februari och helt plötsligt så vart det Mars. Veckorna och helgerna barar flyger förbi här i New York.  Vecka 10 är här och bara 2 veckor kvar till Finals. Sista quizen imorgon i Makro, Reserach essayn ska in i Writting klassen nästa vecka. Motivationen ska hållas vid liv till den 25 Mars sen så blir det äntligen vila :) Här kommer lite bilder från Mars.
Här är från förra veckan då jag, Dan och Casey var i Astoria Park.

Dan och Casey i Astoria Park. Även om vi har fått vår värme så har inte riktigt gräset och så börjat växa än, men det beror nog på att ena dagen är det 15 grader och nästa är det -5.

Uppe på taket av Svenska Kyrkan. Ser framemot Taco kvällen på Svenska kyrkan som är om några veckor....

Från Daniellas Födelsedag. Norge hörnet på middagen.

Utsikten ifrån Patriks lägenhet. 17 våningar upp, men det känns inte så högt längre. Men om man hade tänkt sig det hemma i Sverige så hade man nog mer wow vad högt upp man är.



Semla

Lördag eftermiddag och 15 grader ute och det är betylidgt varmare än platsen jag spenderade min förra vår på. Jag tar fram in-linsen och tar en tur innan det är dags att dra till Steven på middag. Det bjöds på den klassika New York rätten Spaggeti med köttförsås, men den här gången var det lite svamp och andra ingredinser i denna populära rätt. Det vart en hel kväll med Fifa, Beer Pong och häng på Upper East Side.

På Tao och firar Danielas födelsedag. Det här var sista kvällen innan Joakim åkte hem till Norge. Det var en ära att få lära känna dig och vi får styra upp något nästa gång jag kommer till Norge. Väldigt god mat och nästa bild är något som jag tror en viss Susi Mobeck hade uppskattat.

Jätte Räkor, Scampi eller vad dom nu kallas :) Gott var det ialla fall och så var det även ris till dom här bestarna. Det var en trevlig kväll middag även om det vart struligt sen när vi skulle gå vidare. Idag har jag käkat Semla och tagit en lång fika. Nu blir det sömn imorgon väntar en hel dag med plugg och förvånardsvärt nog så är jag riktigt taggad..... God Natt världen

http://www.youtube.com/watch?v=5EoQVaQGXmM

Tomt

Kommer att fylla på lite mer imorgon har haft allmänt skriv kramp dom senaste dagarna, men har hänt en hel del födelsedags firande, in-lines tur till brooklyn och lite annat.... Mer om det förhopningsvis imorgon ^^

Philly the taste of liberty part 1

Fredag Freddag Fredag... Födelsedags fest för Linda Broberg på East End Bar och dagen efter var det dags att åka till Philly. Jag vart vän med ägaren till baren och drack därefter gratis resten av kvällen. Vaknar en timme innan det är dags att ge sig av. Efter 5000 sms och ungifär 10 000 samtal till Camilla så svarar hon äntligen. Vi möts upp på Grand Central utan att vi vet vart vi ska. Till slut så lyckas Camilla få tag i Joakim som hade lyckats hitta "buscentralen" i Chinatown. Frukost på Starbucks och sen så var äntligen "the philly gang" på väg till Philadelphia.



Här är Carolines mästerliga photo som ser ut som det skulle kunna vara ett skiv omslag. Från vänster: Caroline, Mr Mobeck, Camilla och Joakim. På kortet sitter vi längst upp på den berömda Rocky trappan.

Väl framme i Philly började vi med att ta massa turistbilder på diverse byggnader och statyer. Här dom finaste och dom högsta byggnaderna i Philly.

Den här Love skylten är en av symbolerna för Philly tillsamans med Rockytrappan, Rockystatyn och the Liberty Bell med flera. När vi kom var det dessvärre omöjligt att ta kort på den för så himla populär är den. Nee nu ljuger jag det var demostrationer mot att USA regering försöker upplösa lärarnas fackförbund och detta kommer leda till att de förlorar många av sina rättigheter. Amerikansk politik när den är på topp ;)

Här i en av många giftshops som vi besökte. Här har jag på mig Benjamin Franklin glasögon och en "bysse" i Emil tappning.

Joakim spanar in något gammal president hus. Kollade faktist inte till vilken president det tillhörde. Men dom hade kvar vissa delar av huset. Joakim håller även koll på "barnet" (Intern resehumor).

Caroline vid den berömda the Liberty Bell (Frihets klockan). How did it taste like? It taste like freedom.

Frihet, demokrati, hopp och en bättre framtid. Rösta på Kalle Mobeck Petersson som er nästa president. Börja med att avskaffa kungen sen så kommer Sveriges första president få folk att glömma bort Olof Palme. Mobeck ett namn för framtiden och för ett tryggare Sverige.


Philly cheese steak sandwich

Bilder på maten från Philladelphia. Kommer även en längre rapport om själva resan dit. Colan är givetvis den lilla colan, men här i USA är den lilla colan den som räknas som den stora i Sverige.
En Philly Cheese Steak Sandwhich med ranch på och till det vart det......

Pommes med ost på. Det var ungifär lika gott som det såg ut, men man måste ju ta seden dit man kommer och testa något nytt. Men pommes med ost på där går gränsen för vad för onyttigt käk som jag kan tänka mig att trycka i mig.

RSS 2.0