Snake och Nokia 3310

Högstadiet, nästa lektion skulle börja om ca 5-10 min. Då satt mer än hälften av klassen med den klassiska Nokia 3310 och spelade snake. Som för övrigt måste vara det bästa mobilspelet som gjorts. På andra plats så kommer Angry Birds. Nu finns det en chans att uppleva dom gamla dagarna och få det att känna som back in the days genom att spela snake på youtube. Så här gör man för att spela.

Följ instruktionerna och akta dig för väggen ^^

http://www.youtube.com/watch?v=46gWlUDLdjo&feature=related


Ramlar

TGIF må vara ett av dom bästa utrycken som kommer från amerika. För er som inte vet det så står det för Thank God It's Friday. Veckan har susat förbi och skolveckan fick bästa tänkbara avslutning med torsdagsklubben. Igår spelade vi Beer Pong som är en typiskt amerikansk drick spel där man ska försöka kasta två pingsbollar i några koppar som står längre bort på ett bord. Varje lag har nio koppar på varsin sida av bordet.
Efter många hårda bataljer på Beer Pong mot lite ameriknare så tog yttligare än härlig torsdag slut. Veckan innan hade varit fylld med en hård press att prestera och verkligen ta fram äns a-game. Jag hade 3 midterms inom två dagar och det var bara ställa in siktet på A och sätta sig och nöta. Nu en vecka senare så kom belöning och känsla av att hård arbete lönar sig. Fick A på all proven vilket känndes sjukt skönt. Fick tilbaka Business Law (Affärs Juridiks) provet igår och jag var en av två som hade fått A. Så känndes väldigt skönt och ska bli skönt snart att ytterligare en termin är avklarad. Med tanke på att det har varit väldigt mycket att göra dom senaste veckorna.

Nu är det fredag och födelsedags party o imorgon så åker jag till Philladelphia kända för sin ost, Rocky statyn, sina mackor och att dom har frihets klockan.
http://www.youtube.com/watch?v=p8oPxyxWv1Q&feature=related

Höga Hus

Hög hus ett svensk fenomen när det är ett lägenhetshus på ca 5-6 våningar. När själva idén lanserades var det säkert många som vevade med näven och sa att dom skulle förstöra den Svenska miljön o kulturarvet. Men 5-6 våningar är egentligen inte så högt. Något som jag har glömt bort medan jag har varit här som fascinerade mig när jag kom hit var hur stora alla husen var. Till en början tror man mest att allt är kuliser som hämtade ur en hollywood film. Efter ett tag börjar man fundera på vad som verkligen är i dom stora byggnaderna. Till slut glömmer man bort att dom står där. Däremot ju mer man kollar och om man försöker kolla med nya ögon ju fler saker upptäcker man.
En väldigt hög byggnad i Midtown... Nästan i klass med Tornet i Linköping...
Lite andra höga byggnader i närheten av 39 st och lexington
Först så syns Grand Central Station, men bakom den döljer sig den stora Chrysler Building. Samma byggnad som King Pin bor i Spider Man. I verkligheten så är byggnaden ägd av någon abu dabi investment group.

Mannen med Cowboy hatten

Idag så kom det äntligen. Levererat av en man i Cowboy hatt och en beige uniform. Vad jag har väntat på det här.
Nej det var inte Chuck Norris som levererade kortet utan en ups man som kom med mitt kort. Som hade på sig Cowboy hatt.
Så ser dom ut på UPS. Att få mitt efter längtade kort var riktigt skönt. Att vara utan mobil har inte varit så jobbigt och det har nästan varit skönt på sätt och vis. Men skönt att inte känna sig handikappad och den här gången kommer jag att hålla extra hårt i kortet.

Efter 13 timmar i skolan igår med makro och writting plugg så kom jag äntligen hem för att laga mat och ta det lugnt. Jag skulle bara vila lite i sängen först. Ca 11-12 timmar senare vaknade jag och det var dags att gå upp att möta ups. Idag blir det mer plugg och sen förhopningsvis om jag känner att allt sitter blir det en sväng till roosevelt island och lite innebandy. Men nu ska jag slappa lite innan det är dags för skolan och nöta böcker inför morgondagen.......

Going to Philly

Going to Philly the adventure continues.................... http://www.youtube.com/watch?v=PhrdKmGxNEc&feature=related

"We are international Business Man on a International Businesstrip"

Som Marshall skrek ut i tredje avsnittet av How I Met Your Mother: Going to Philly, så kommer jag att åka till Philly också känd som Philladelphia den här helgen. I avsnittet av How I Met Your Mother hänger Barney och Ted efter några tjejer på ett flygplan som ska till Philadelphia för att Barney tänker försöka ragga på dom. Sen så går det ju som det går...... I Philadelphia så tänkte jag göra som Barney och Ted genom att slicka på the liberty bell.

The Liberty Bell

Världens bästa boxare kommer ju även från Philadelphia och då snackar vi inte om Ingo, Mike Tyson eller Muhammed Ali utan Rocky. Tänkte sprigna upp för trappan och ta ett kort brevid Mr Rocky Balboa.

Den berömda trappan där Rocky Balboa Statyn står. Blir Springa uppför den och göra det klassiska hoppet och sträcka ut armarna i luften.

Även njuta av den berömda maträtten eller rättare sagt mackan Philly Cheese Sandwitch.

Mums vad god den ser ut :) Sen lite läsk och kanske lite pommes för att äta den på äkta Amerikansk vis. Ser fram emot en riktigt toppen helg och hoppas att vi stannar över natten :)


Halal food

Svenskfylle mat och kanske Sverige nästa nationalrätt måste vara Kebabtallrik. Dessvärre är det en vara som är svårt att få tag i här och erbjuds bara på vissa ställen. Amerikansk kebab i all ära, men långt ifrån lika god som den svenska kebaben. Så vad gör man då när man känner att man måste lindra sitt kebab sug? Joo man går runt hörnet och letar upp närmsta vagn som serverar Halal food. Där kan man få en mix av lamm och kyckling med ris. Sedan får man en vitlökssås och en starksås som påminner lite om de såserna som man brukar ha på kebab. (förutom i Linköping där man är konstiga och har tomatsås o någon annan konstig sås som hade passat bättre på fisk än kebab) Efter det så är det bara hugga in och ditt behove efter kebab borde åtminstone minska lite grann.

Up Up & Away

The end is never the end. A new challenge awaits. A test no man could be prepared for. A new hell he must conquer and destroy. A new level of growth he must confront himself. The machine in the ghost within. This is the journey of the man on the moon.
http://www.youtube.com/watch?v=qRPpLGxGNZY

Året var 2010 Part 1

Året var 2010 och dags att summera det med lite bilder från det förra året. (Inspirerad av Pontus summering av år 2009 med bilder).
Back To Norway. Efter att ha varit inställd att flytta på Malta vart det istället tillbaka till Norge och Oslo. Här från en fest hemma på bygdöy alle 20 med den fina mössan som Viktor fick av hans syster.
Back med Grabbarna i Oslo. Kvällen som vi Suitade up och då jag filmade det magiska ögonblicket då Henke och Fred körde Fab 5 när dom stylade Viktor.
Metallica med Johan, Fredrik och en av deras kompisar.


Vår i Oslo :) Henke, Alexandra och Jag njuter av första vår dagen i Oslo.


Besök hemma hos Pihl i London - sjukt bra helg trotts att jag lyckades tappa ett bowlingklot på foten dagen som jag skulle åka hem.


Tillbaka i Linköping och väl hemma där vart det många förfester hemma hos syskonen Palm. Här tävlar vi i med andra ord som måste vara ett av dom bästa förfest spelen.

70-tals Maskerad här med Viktor nere i Laholm. Här utanför Matildas hus.

Tour de Mini Golf 2010 pågick även under sommaren  där jag till slut stog som segrare efter 3 stenhårda del tävlingar.

Grabbarna Grus +

Stefan Brus

På Spåret - Här med Björn Hellberg

NYC Floorball

Varje onsdag utövar jag en sport som ingen amerikan begriper sig på eller någonsin har hört talas om Floorball. Floorball som på svenska betyder innebandy är vilt främmande för dom flesta utan för Norden. Varje onsdag samlas ett stort gäng bestående av ca 95% Svenskar ute på Roosevelt Island och spelar två timmar innebandy. Här borta är inte innebandy så stort så själva säsongen består av tre tuneringar per år och mellan det så är det inga inga träningsmatcher. Ungifär så här ser det ut varje onsdag :)
Game on boys...................................................

Funderar på om man kanske skulle satsa på att få en tavla upphängd brevid Dag Hammarsköljd. Taget i Lobbyn till FN byggnaden.


Fika på Fika

Saker som man för knippar med Sverige må vara många; Dalahästar, Blonda tjejer, Blåa ögon, Swedish fish, köttbullar, Ikea etc listan går att göra väldigt lång. Men idag gjorde jag Vanessa, Niklas och Anna något riktigt svenskt. Vi tog en fika på ett cafe som har det fyndiga namnet Fika. Jag slog till med apelsin juice, choklad bollar och drömmar.

Det intressanta med fika är att alla namnen står både på engelska och fika. De flesta i personalen är även svenskar vilket gör att man får den här känslan av att man befinner sig hemma i Sverige igen. På fika på 34 street finns även en stor fond väg som är fylld med en bild av Stockholm.

Att ta sig tid att bara sätta sig ner dricka en kaffe och ta en bulle är inte så vanligt här i New York. Utan mest så köper folk en kaffe på Starbucks när dom är "on the run". Plus att det var extremt kul att träffa Anna igen efter att hon hade varit i Sverige i några veckor. Nästa gång ni är i New York se till att ta en fika på Fika.

Första gången Jag, Anna, Niklas och Vanessa träffades allihopa på samma gång. En bild från i September på How I Met Your Mother baren.

Filip och Fredrik

Under Henkes besök här i New York så hann vi beta av 2 säsonger av 100 höjdare (då dom visade klipp) och även nästan alla avsnitt av grattis världen. Igår läste jag även en intervju i tidningen Vi om att Fredrik och Filip firade 10 år i slutet av förra året. Det finns väldigt mycket att säga om Fredrik och Filip, men en sak är bara att konstatera de är klokrena. Det gör tv-program som sticker ut från mängden och lyckas i grattis världen få ihop ett så pass bra program genom att dom låter kameran gå hela tiden. De bjuder sig själva genom att visa saker som går fel och att försöka ge Sverige fingret genom att bryta mot normer.

Fredrik: "Tack vare att vi visar Sverige fingret och bryter mot normer kommer vi aldrig att komma in i tvns finrum".

Men dom sa att dom inte hängde läpp för det då de har vunnit kristallen tre gånger för Sveriges bästa programledare. Efter succen med Lite Sällskap så blir det kul att se i framtiden vad dessa herrar har att erbjuda.

Om jag får för mig att göra ett tv-program där jag skulle ingå i en duo så skulle det nog bli med Henrik Arnell. Speciellt skulle jag kunna tänka mig ett matlagnings program/rese program där man åker runt i olika kulturer o lagar mat. Speciellt med tanke på Henkes talang när det gäller att koka ägg så känner jag att det kan inte bli annat än succe. Frågan man kommer att ställa sig kommer inte att vara hur bra kommer maten att bli utan frågan kommer istället att bli hur mycket kommer att finnas kvar av huset efter att Henke har befunnit sig i köket?
Den nya tv-serien: Kaos I Köket. Två unga Svenskar reser världen runt och försöker laga mat eller som de flesta skulle beskriva det att skapa Kaos i Köket.  Premiär på kanal 5 våren 2012.


http://www.youtube.com/watch?v=YvpJuZKbcws

In-lines och Vårkänslor

Solen skiner in genom fönstret och jag kliver upp ur sängen, slår på min dator och inser att det är bara den 18 februari och ute är det vår o 18 grader varmt. Natten innan hade jag varit ute och åkte in-lines istället för att tunnelbanan hela vägen hem och hur ska jag kunna toppa det? Joo genom att spänna på in-linsen kasta sig ut genom dörren och börja be ge sig mot central park. Några timmar senare, skavsår och ett par skakiga ben så har jag varit ute och åkte in-lines genom central park och nere på broadway mot Times Square. Vår, Vår, vår du är alltid lika välkommen när du väl gör comeback varje år.
Joakim och Jag hemma hos Kisub i torsdags.  Här gör vi våran mäktiga korean pose.
Då det inte vart någon torsdagsklubb så bjöd han hem massa folk hem till han istället. Riktigt trevlig kväll och skönt att på vägen hem få inviga in-lines säsongen.

http://www.youtube.com/watch?v=fWhnQhFAFhs ( Wolgang - Lions in cages 5 av 5 toasters låt)

På med brillorna

One down two to go. Första provet igår gick kanon och jag lyckades slå till med ett A, men direkt efter lektionen var det bara att börja plugga till dom två andra proven som är imorgon. Förhopningsvis ska jag hinna med och spela lite innebandy.
Btw Henke åkte hem igår så nu är jag själv i huset igen. Som tur var fick vi låna pengar av Douglas så henke kunde ta sig hem. Så snart borde han vara hemma i gamla goda Linköping igen och få chansen att vila upp sig efter dom här 4 hetsiga veckorna. För min del ser det ut att bli en lugn helg då jag har en uppsats att skriva. Plus att jag väntar med spänning på mitt bankkort. Nu blir det några mins tills vila innan det är dags att sätta igång med pluggandet

http://www.youtube.com/watch?v=woOu_4l3lio

Its not about how hard you can hit

"Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done. Now, if you know what you're worth, then go out and get what you're worth. But you gotta be willing to take the hit, and not pointing fingers saying you ain't where you are because of him, or her, or anybody. Cowards do that and that ain't you. You're better than that!"
http://www.youtube.com/watch?v=uASVzkrEKgs

Jag är okej, men det har varit två intensiva dygn. Efter en väldigt trevlig utekväll så vart Henke och jag rånade/bestulna på våra värdesaker på vägen hem efter lördagens äventyr. Idag fick vi spendera 6 timmar på polisstationen, men på plussidan så hade dom mina kontokort och dom hade gripit den skyldige. Plus att vi fick även åka amerikansk polisbil mellan stationerna :) Så trotts allt så är det bra.....

Kalles Nya Grej

Nu ska jag faktist blogga om något så roligt som skolan. Woooh gör vågen roligare än så här blir det inte, men till poängen. Idag på min marketing klass så fick vi kolla på American Inventor och vi skulle inte bara kolla på programmet. Utan försöka analysera vilka 6 av 12 bidrag som skulle gå till final. Riktigt intressant att få analysera och försöka se hur duktigt man verkligen är på att känna igen en bra produkt. Resultatet då 4 av 6 som är helt klart godkänt.
Blivande Pr/Marknadsföring expert.  Kanske rent av nya.....
Ari Gold. Just nu låter jag Henrik Arnell agera Loyd i huset och svara i min telefon när det ringer på kontoret.

Jag börjar inse allt mer och mer varför marknadsföring är min grej och hur gött det kommer att bli i höst att ge sig ut på praktik och få visa vad jag går för. Vägen dit är lång och det är många tentor som ska fixas på vägen.


Kalles Nya grej/grejer
  1. Jag har börjat låta mitt hår växa ut !!! (Ja det är helt sant). Jag har inte låtit håret växa ut på två år så håll i hatten och se till att vänta med spänning på resultatet.
  2. Imorgon börjar jag spela innebandy eller floorball som de kallar det här borta.



För er som inte är så kreativa och känner att ni behöver lite inspiration läst det här:http://hanneshervieu.se/att-leka-med-en-tv/

Super Bowl Söndag

Eller Super Bowl Sunday som dom säger här borta i USA. Efter en lång "fotbolls" säsong så möts de två bästa lagen efter slutspel i den sista matchen i amerikanska fotbollssäsongens sista match. På äkta amerikansk maner drog vi till en pub för att njuta av Super Bowl Buffen och försöka förstå oss på sporten som kallas för amerikansk fotboll. Även fast jag kan reglerna så gick det väl si så där.
I Finalen var det Packers mot Steelers och efter en jämn match stog Packers som segrare. Vad käkar man då vid en super bowl buffe? Mackor fyllda med skinka,sallad och någon röra, korv med bröd, någon form av kalops, pasta gratäng, kyckling vingar, någon annan pasta röra och någon annan form av kött.

Super Bowl Buffe - mat mat mera mat. Fördelen är också att buffen  är gratis då pubarna försöker locka folk att gå till deras bar istället för att välja någon annan. Mycket beror på att matchen håller på i ca 4 timmar och att man kommer till baren lite innan matchen så dom hoppas att man ska dricka väldigt mycket öl. Amerikanarna satsar även pengar på resultat och har olika former av spel som man kan vinna på om man har rätt resultat under ett visst skede av matchen. Henke och Jag drog hem lite innan matchen tog slut då vi kännde att vi hade fått våran dos av Super Bowl för det här året :)

Snabbfakta: 30 sekunders reklamfilm under Super Bowl kostar 20 miljoner kr.

Hyllningar till bästa dagen på veckan

Fredag Fredag Fredag !!!! Denna underbara dag avrundar arbetsveckan och skolveckan för dom flesta. Inga bekymmer hakuna matata och ännu en helg är här. Många hyllningar till den dag har gjorts genom tiderna och jag tänkte lista mina favoriter och vi börjar med.

Nr 1: The Cure - Friday I'm in Love
http://www.youtube.com/watch?v=wa2nLEhUcZ0

Klokrent och bra på alla sätt. Har man glömt att det är fredag är det bara dra igång the cure lyssna på Robert Smiths röst och peppa att det är fredag.


Nr 2: Kyckling på fredag aka Kronfågels reklamen

http://www.youtube.com/watch?v=R8d7pXJ8ecg

Så himla cathig melodi och det går inte göra annat än att trycka på repeat. Kan nog vara den bästa reklamen tillsamans med ICA reklamerna och Knäcke häxan. "Fredag är ändå den dagen som känns bäst".


Nr 3: Afasi & Filthy Fredag hela månan

http://www.youtube.com/watch?v=YRh-Aqxi8E0¨


Vem vill inte ha fredag hela måndagen? Plus att Afasi och Filthy som är riktigt grymma i Maskinen må vara bland de bästa svenska hiphopparna. Klockrent !!!!


Nr 4: Eliten - Fredags känns i luften


Eliten – Fredag känns i luften

Typisk fredag kväll beskriven på ett klockrent sätt sen så kan man ju ifrågasätta melodin.


Nr: 5 Floggin Molly - Black Friday Rule

http://www.youtube.com/watch?v=OaFzuiVVCrU

Må handla mer om en speciell fredag än om fredagar generellt, men det är ju Floggin Molly så dom ursäktas.



Gamla Svenska Klassiker

Du har säkert hört låten förut på radio eller någon gång då du växte upp. Den där låten med Roxette, Abba eller Ace of base. Du känner dig stensäker på att du kan hela låten och nynnar givetvis på refrängen. Ungefär som när man sitter hemma och kollar på Singing Bee och man förstår inte hur dom inte kan texten. Jag skulle lätt kunna slå dom utan problem. Idag konstaterade både Henke och Jag att det inte är nog inte alltid så lätt. Torsdagsklubben drog vidare till en karaoke bar och jag o Henke skulle sjunga Ramones - Shena is a punkrocker. Till våran förskräckelse så fanns inte låten och vi valde att satsa på något svensk.

Men vad är svensk och vad kan man? Efter en lång fundering valde vi att testa Roxette med Joyride. (För att vi kunde låten eller åtminstone mesta dels trodde vi). Framträtande gick väldigt bra, men det är ju en fördel om man kan hela texten.
The Fucking Awesomes uppträder snart på en bar nära dig.

Svenska för nybörjare

Att lära ut Svenska för svenskar är nog inte så svårt om man har koll på alla skriv reglerna, men att lära ut Svenska till någon som inte kan uttala till exempel r,ä och ö så blir det en helt annan grej. Bara bra till exempel blir booorah braaaaah, men som sagt vad jag hört så måste svenska vara ett av dom svåraste språken att lära sig lite som för oss Svenskar att försöka lära sig Kinesiska. Kanske har jag en framtid som en Svenska tutor. Frågan är bara vad jag borde ta för företags/skolnamn.

Pedagogisk som jag är tänkte jag använda mig av beprövade metoder och ta hjälp av svenska för nybörjare: http://www.youtube.com/watch?v=AkHRNrMmkvg
Jag och Henke har även börjat tävla en hel del mot varandra på vetgirig för att värma upp inför veckans program av på spåret. Efter 29 poäng förra veckan och en 10:a Henrik Arnell så ser det bra ut inför morgondagen.

Back in business

Först lite bilder från när jag och Henke var på Brooklyn Bridge. Vi drog även förbi Wall Street och Ground Zero.
Med Brooklyn i bakgrunden
Brooklyn Bridge - Tredje gången gillt
Mästerligt foto på Henke på BB

Idag är det äntligen dags för the comeback och äntligen dags att få börja träna igen. Har verkligen sett fram emot att få röra på mig och få börja utama mig själv igen. Målet för i höst är bland annat 2 km på 7:30 vilket kan bli en rejäl tuff nöt, men det borde gå att sänka mitt PB med 40 sek. Blir variera kardio med styrketräning och lägga på sig lite panor så man är tillbaka runt de 76-78 kilona jag låg på innan jag flyttade till Oslo. Men framför allt det ska bli skönt att äntligen få röra på sig igen efter att ha tvingas vara borta så länge från träningen.
Dags att hitta tillbaka till formen och som Arnold sa: "Dream it, Believe it, you can achieve it :)

RSS 2.0