Historien om Torsdagsklubben

Året var 1836 och Charles Von Falkenbergare för att vara exakt torsdagen den 16 maj år 1836. Charles hade efter en hård dag på godset där han under några få timmars arbete övervakat hur de lokala byfånarna börjat bygga hans senaste herrgård. När han kom hem efter den hårda mödan som han tidigare varit med om insåg han att torsdagskvällar kunde vara ganska gråa. På den här tiden var fönstertittning och äta sig svinmätt två av dom mest populära aktiviteterna. Charles insåg att det måste finnas något mer att göra på torsdagkvällarna än att titta ut genom fönstret och att äta sig svinmätt (Sedan decka som följd av all mat). Charles som just hade fått en flaska konjak från hans kusin Henrik Af Silverstjerna. Charles skickade ut brev till sina bästa vänner och för att bjuda in dem på konjak afton. Nästa torsdag och torsdagarna efter det träffades de hemma hos Charles Von Falkenbergare. Det var även så torsdagsklubben föddes enligt sägen och har sedan levt kvar i generation till generationer.
Charles Von Falkenbergare i egen hög person.

Andra hävdar dock att det var under en onsdag i Linköping för några år sedan som den skapades för att sedan bli tisdagsklubben i både Oslo, London och torsdagsklubben i New York. Så här såg det ut i början i Linköping.
Onsdagsklubben back in the days

Sedan kom tisdagsklubben i Oslo som vart en stor succe bara på några månader. Jonas Bromans initiativ och att ordet spreds så fort ledde till att folk i Oslo vallfärdade till Ryes.
En tisdag på Ryes med trevligt sällskap. En av dom magiska kvällarna på Ryes. Numera har tisdagsklubben flyttat vidare till baren Cuba.


Visionären Martin Pihl spred ordet vidare och simmade från Oslo in i den Engelska Kanalen och valde att flytta in i London. Där startade han tisdagsklubben med mottot: Alla ska med. Sedan dess har tisdagsklubben i London kört på och samlat folk från alla delar av Sverige. Nu får dom klara sig utan Pihl då han ska till Asien och leva livet (o göra kaos).
Tisdagsklubben i London  - SUIT UP

Till alla dom som korsatt Atlanten och visar att det går sjöng GES. Jag korsade Atlanten och tog mig till New York. Efter några veckor här så var det min tur att sprida ordet vidare och då skapade jag Torsdagsklubben.

En av de första torsdagars klubbarna i New York. Efter lite uppehåll är torsdagsklubben äntligen tillbaka igen. Frågan är vilken stad torsdags - tisdagsklubben dyker upp nästa gång?

Kommentarer
Postat av: Mamma Susi

Det är en jättebra historisk berättelse!! Och det är så sant så, ju mer man är tillsammans och ju fler man är tillsammans - desto trivsammare det blir!

Kram Mammi

2011-01-28 @ 07:25:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0