Team Sweden i Central Park

Den senaste veckan som har varit så har jag fått fin besök från Sverige. Beppe som reser jorden runt har tittat förbi för att njuta av New York i en vecka innan han åker vidare till Chigago. Här är en bild från Converse Store som jag och Beppe besökte för några dagar sen.
När man får besök så måste man ju visa sina gäster det som man tycker är bäst med New York. Vi har hunnit med shopping i midtown, middag i West Village, fest på Pier 17 och i College område, men vi hade också en hel dag i Central Park.

En staty i hjältehunden Baltos ära. Balto var en hund i Alska som transporterade motgift till en punkt i Alska som endast gick att nå med hundspann. Tacken för hans hjälte insatser är bland annat en disney film, en staty i Central Park och att han står uppstoppad på ett museum i Michigan.

Slottet eller Belvedere Castle som det egentligen heter är den dyraste byggnaden som byggts i Central Park. Svårt att tänka sig när man kollar på bilden, men slottet har över 200 år på nacken. Det var så dyrt att man inte hade råd att bygga båda tornen utan man fick nöja sig med ett då pengarna tog slut efter det första.

Det finns mycket historia i Central Park, men Central Park har klarat sig igenom alla dåliga perioder i New York. På 70-80 talet fanns det inget gräs i de stora parkerna utan bara sand. Slottet på bilden var fyllt med grafiti. Men New York står återigen på sin top och ser ut att stanna där uppe.



Pale Male höken som bestämmde sig att bygga bo på ett hus på 5 ave brevid Central Park. Beppe och Jag var o spanade in högungarna som satt ca 20-25 våningar upp på ett hus. Ibland är de i parken så man kan se när de sitter och äter. I Vintras så var det även en Coyote ( nästan som en varg) som hade letat sig in till Manhattan och till Central Park.


Team Sweden på Caseys balkong. Efter en händelserik vecka där vi bland annat kört karaoke, arrangerat vm i sten-sax-påse, promenat halva natten för att få tag i mat och utforskat New York så är det dags att avsluta vårat kapitel i New York. Imorgon drar Beppe vidare på sin trip runt jorden och återkommer till Sverige om ca 2 år. Hur ska man sammanfatta den här veckan? Jag tror att en mening skulle sammanfatta den här veckan väldigt bra:  Det har varit en fantastisk vecka på alla sätt och vis. New York kommer att sakna dig och Team Sweden kommer nu att bli en man mindre tills nästa gång.

Det var ett nöje att ha dig här på besök och det ska bli intressant vilken del på jorden som vi kommer att ses på nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0